SOKERIHIIRET HUOMIO

12/01/2013

Kuudes ja samalla viimeinen koe selätettiin perjantaina ja sen ansiosta päätin tehdä jotain, mitä mun on pitänyt tehdä jo ties kuinka kauan. Nimittäin Rocky Road -suklaata! Suklaasta on monia eri variaatioita ja meikäläisen tulee tässä.
IMG_6845 Mä käytin sekä maito- että tummaasuklaata, jotka sulatin eri kipoissa vesihauteessa. Sekaan vois laittaa vielä vaikka voita, mutta mä pelkäsin että siitä ois tullut liian rasvaisen makusta, joten jätin sen pois. Maitosuklaata laitoin siis kokonaisen levyn verran ja tummaasuklaata taas puolilevyä. Vaikka en oo oikeestaan koskaan välittänyt tummasta, niin tähän se sopi kyllä erittäinkin hyvin!
IMG_6861Suklaaseen mä päätin laittaa vaahtokarkkien lisäksi dominokeksejä ja mun mielestä ne oli hyvä sekä varma valinta! Sisällön voi kuitenkin päättää omien mieltymysten mukaan. Esimerkiksi erilaiset pähkinät, kuivahedelmät sekä murot ovat varmasti hyviä vaihtoehtoja. Ja voihan tätä tehdä eri suklaistakin, vaikka pelkästä valkosuklaasta.
IMG_6873 Suklaiden sulatuksen ja täytteiden pilkkomisen jälkeen laitoin pieneen uunivuokaan leivinpaperia ja päälle ohuen kerroksen suklaata. Sen jälkeen levitin vaahtikset ja keksit, joiden päälle laitoin taas suklaata. Sitten vaan vuoka jääkaappiin ja odottelemaan! Mä otin suklaan noin kolmen tunnin jälkeen pois kun se näytti olevan tarpeeks jähmettynyttä, minkä jälkeen leikkasin levyn pieniin osiin.
IMG_6883 Tän tekemiseen ei vaadita minkäännäköisiä leipuritaitoja, suklaan teko on nimittäin tosi yksinkertaista ja myös nopeaa. Oli sitten tiedossa jonkunnäköiset kekkerit tai vaan koti-ilta, niin tää herkku on oiva valinta! Ja taltuttaa aivan varmasti makeanhimon ;-)

10 kommenttia:

 1. ei toki just hetki sitte ollu annika o:n blogissa tää kas..... keksi joskus jotain omaa, äläkä matki muita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, jos tästä tulee tollainen käsitys. Saanen kuitenki kysyä, millä perusteella matkin aina muita? :-)

   Poista
  2. kuka sanoi aina ? :-)

   Poista
  3. Lause antaa ymmärtää niin.

   Poista
 2. sitku täytät, niin kuin usein aiot käydä baareis? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, olipa hassu kysymys. Mutta veikkaanpa etten kovinkaan usein, enimmäkseen siksi, etten oo oikeen alkoholin ystävä eikä kyllä taida harrastuskaan antaa hirveesti mahdollisuuksia sellaiseen ;D

   Poista
 3. Oon törmänny viimeaikoina monissa blogeissa tähän suklaaseen, ja näyttää kyllä niin hyvältä että itekin pakko kokeilla joskus! Sulla on kiva blogi :)

  http://diamondsandpearlsbyjulia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatan, kokeilemisen arvoista :P kiitos paljon!

   Poista