KESÄN EHDOTON HERKKU

7/27/2015

Mä tein viime kesänä ensimmäistä kertaa pavlovaa, ja siitä tuli välittömästi ehdoton lemppari. Mun suosikki kesäherkku on aina ollut perus mansikkatorttu - torttupohja, kermavaahtoa ja mansikoita. Mut pavlova, se vaan on tuhat kertaa parempaa.

pavlova4

Pavlova on siis marenkikakku, ja sen päälle täytteeksi voi laittaa oikeestaan mitä vaan. Mä oon nyt suosinut lähinnä vaan marjoja, mutta esimerkiks erilaiset hedelmät tai vaikkapa pähkinät ja suklaakin vois toimia aika hyvin. Ja mikä parasta, tän valmistus on pitkäkestoisuudestaan huolimatta älyttömän helppoa! Ohjeita löytyy netistä pilvin pimein, ja mä etinkin kaikkien joukosta sellaisen, missä oli kotoa valmiiksi löytyviä aineksia.

Pohja: 

4 kananmunan valkuaista

2,5dl sokeria

2 tl perunajauhoja

1 tl sitruunamehua

Laita ensin uuni kuumenemaan 125-asteiseksi. Erottele valkuaiset ja vatkaa ne kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon puolet sokerista vähitellen samalla voimakkaasti vatkaten. Sekoita perunajauhot lopun sokerin joukkoon ja lisää seos valkuaisvaahdon joukkoon pienissä erissä, vatkaa kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävän valkoista. Lisää sitten sitruunamehu. Levitä valmis marenkivaahto leivinpaperille vaikkapa ympyrän muotoon ja paista sitä uunissa 1,5 tunnin ajan.


pavlova2

Täyte:

4 dl kuohukermaa

mansikoita ja pensasmustikoita 

Vatkaa kerma vaahdoksi ja leikkaa mansikat halutessasi pienemmiksi paloiksi. Nosta jäähtynyt marenkipohja tarjoiluvadille ja levitä täytteet juuri ennen tarjoilua. 

Ja voíla! Hirmu helppoa ja niin taivaallista.  

4 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta - tätä on ihan pakko kokeilla! :>

    essi-bltn.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olkaas hyvä, tää on kyllä varsin herkullista :-P

      Poista
  2. Oijoi, tämän pystyy niin helposti omaan ruokavalioonkin soveltamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mä itse asiassa löysinkin mitä ihmeellisimpiä ohjeita, eli on vissiin aika hyvin sovellettavissa, hyvä niin!

      Poista