GOODBYE 2015, WELCOME 2016

1/01/2016

Niin se vuosi vaan jälleen vierähti ja taas tarttis opetella kirjoittamaan uusi vuosiluku, huh.

Mulle mennyt vuosi oli varmasti raskain vuosi koskaan. Ei nyt sinänsä rankka, mut pääkoppa oli välillä kyllä sen verran sekaisin, ettei oikein aina tiennyt miten päin olis. Vastoinkäymisiä tapahtuu aina, mutta jotkut niistä vaan on sellaisia, jotka satuttaa normaalia enemmän. Mut vaikka vuosi olikin omalla tavallaan raskas, oli se silti samalla opettavainen ja uskon kasvaneeni (ainakin toivottavasti) paljonkin verrattuna siihen, mitä esimerkiksi vuosi sitten olin. Muistoihin jää tietty vaikka ja mitä kivoja ja ihaniakin asioita, mutta mä oon kuitenkin enemmän kuin valmis alkaneeseen uuteen vuoteen!

Pidemmittä puheitta, tehdääs pieni tiivistelmä menneestä vuodesta:

...tammikuussa täytin 19 vuotta, mikä on oikeasti maailman turhin ikä. Synttärit ei tuntunut oikein missään, mutta toisin taitaa olla pian 20 vuotta täyttäessä.

...helmikuussa saatiin lukio melkein päätökseen potkiaisia sekä penkkareita viettämällä. Ne tapahtumat ovat kyllä ehdottomasti parhaimpia muistoja, joita lukiolainen voi saada.

IMG_6234
16549198575_d335e39a18_o

...otin myös viimein kirjat käteen ja aloin lukemaan ylioppilaskirjoituksiin, kunnes...

...eräänä talvisena ja kivana helmikuun päivänä kuulin uutisen, jota en ollut osannut odottaa ja jota en vaan halunnut uskoa. Meidän rakas vaari oli nukkunut pois. Mä muistan edelleen sen tunteen, kun keittiön pöydän äärelle istuutuessa ja siinä ehkä 15 sekuntia oltuani katsoin äitiä silmiin ja rupesin itkemään, kun tajusin mistä oli kysymys. Se hetki oli sellainen, jota muistellessa nousee väkisinkin kyyneleet silmiin ja alkaa ahdistamaan.

...maaliskuussa alkoivat kauhulla odotetut kirjoitukset ja huonosta valmistautumisesta huolimatta tein parhaani.

...kirjoitusten jälkeen oli hautajaisten aika, mikä oli taas kova paikka. Itkulle ei vaan näkynyt loppua ja muutamat kyseisen päivän jälkeiset päivät ovatkin täysin pimennossa.

...huhtikuussa kävin elämäni ensimmäisessä työhaastattelussa, joka meni kyllä just niin päin sitä itseään kun voi vaan mennä :-D Työpaikkaa ei siis irronnut, mutta se ei onneksi haitannut kun työpaikka kuitenkin oli jo valmiina.

...juhlittiin vappua isolla porukalla ja oli muuten hauskat juhlat - Twister -boolin kera!

...toukokuussa oli tarkoitus alkaa lukemaan liiketalouden pääsykokeisiin, mutta loppujen lopuksi siitä ei tullut mitään ja erityisesti äidin kielteisestä mielipiteestä huolimatta olin jo päättänyt viettää välivuoden, vaikken sitä suoraan sanonutkaan.

...ylioppilaskirjoitusten tulokset tulivat ja pääsin epäilyksistä huolimatta heittämällä ylioppilaaksi.

IMG_7781 17952274823_e59afdd8ec_o

...vietin yhden elämäni ikimuistoisimmista päivistä, kun sain ihanien ystävieni kanssa laittaa vihdoin lakin päähän. Koko päivä oli kokonaisuudessaan täydellinen, enkä voi muistella sitä muuta kuin hymyillen.

...kesäkuussa käytiin Tuomaksen kanssa extempore Tallinnassa parin päivän reissulla ja shoppailin itseni kipeeksi.

...kaiken kaikkiaan vietin varsin rentouttavan ja ihanan kesän.

IMG_8213
IMG_9794
20331636431_0665bb90cb_o

...kesä huipentui elokuun alussa Weekendeihin, jotka oli mun elämäni ensimmäiset festarit. Musiikki, fiilis, ihmiset... kaikki oli just mun mieleen ja harkitsen vakavasti ensi vuonna sinne uudestaan menemistä!

...elo-syyskuussa koin pientä masennuksenpoikasta, kun muiden mennessä kouluun tunsin oloni olemattomaksi ilman koulupaikkaa, vaikka niin olinkin itse valinnut. Lopulta kuitenkin palasin maanpinnalle, kun tajusin välivuoden tulleen oikeaan paikkaan ja olevan mulle paras vaihtoehto.

...syyskuussa tehtiin se mitä ei oltu pesisjoukkueen kanssa ajateltu ja noustiin ykköspesikseen! Se fiilis oli aivan huikea. Tein myös vaikean, mutta varman päätöksen ja lopetin kymmenen vuoden harrastamisen jälkeen pesäpallon...

...syyskuussa sain myös kutsun työhaastatteluun ja pääsin töihin!

...lokakuun alussa alkoi työt uudessa työpaikassa ja oli virkistävää päästä muihinkin, kuin toimistohommiin.

...otin myös ensimmäisen tatuointini, josta tuli älyttömän hieno ja jonka ottamista en ole hetkeäkään katunut!

IMG_1412

...marraskuussa koin ensimmäistä kertaa, miltä väsymys oikeasti tuntuu. Mä pidin itseni väkisin hereillä kahdeksasta-yhdeksästä eteenpäin ja olin vaan yksinkertaisesti väsynyt, enkä oo muuten vieläkään "palautunut" siitä.

...joulukuussa sain kuulla yhden vuoden parhammista uutisista, kun muutto Tampereelle varmistui!

...tehtiin tyttöjen kanssa ihanaakin ihanampi minireissu Helsinkiin ja nautittiin ystävyyydestä.

...vietettiin joulua rauhallisissa merkeissä ja oltiin pitkästä aikaa perheen kanssa kunnolla yhdessä.

IMG_2248 IMG_2184 IMG_2402 IMG_2633

Että sellasta... Hyviä ja huonoja asioita, onnellisuutta, surua, pettymystä, hauskuutta, iloa, ahdistusta, isoja päätöksiä... Kaikkea mahtui kuluneeseen vuoteen, ja tässäkin oli hei todellakin vaan murto-osa! Mä en malta odottaa, mitä vuosi 2016 pitää sisällään ja innolla porskutankin eteenpäin.

Nyt, ihanat lukijani, mä haluan toivottaa teille oikein ihanaa ja onnellista uutta vuotta 2016! Tehdään tästä vuodesta edellistä parempi

4 kommenttia:

 1. Huhhuh, oot kyllä ollu älyttömän vahva kun oot pystyny hoitamaan kirjotukset samaan aikaan noin raskaan asian kanssa! Ehkä ainoa hetki, jolloin ei haluis mitään vastoinkäymisiä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, siihen hetkeen ei kyllä kaipais mitään surullisia asioita... :/

   Poista
 2. Ihana toi tatuointi :-) Olin itekkin Weekendeillä, ja ne on kyl huikeet festarit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mäkin tykkään ihan sikana! No joo, mäkin sain oikein hurmoksen päälle varsinkin kun oli ekat festarit ;D

   Poista